Benefity
- Vysoký obsah prospešnej vlákniny 71 %
- Glykemický index < 5
- Obsah cukru menej ako 5 %
- Bez lepku, laktózy a konzervantov
- Len 161 kcal na 100 g
- Úplná náhrada vysokoenergetických cukrov
- Čiastočná náhrada tuku, napr. pri pečení, kedy môže nahradiť až 100 % tukových produktov
Čomu prospieva
- Podieľa sa na posilnení imunitného systému
- Po konzumácii nedochádza k nárastu hladiny glukózy v krvi a koncentrácii inzulínu ani u ľudí s glykemickým poruchami
- Začlenením do stravy a v kombinácii s nízko glykemickou diétou je dokázané zníženie hladiny glukózy v krvi u pacientov s diagnózou diabetes 1. a 2. typu a je tiež znížené riziko vzniku diabetu 2. typu
- Výrazne znižuje riziko vzniku zubného kazu
- Podporuje rast prospešných črevných baktérií a tým bráni nežiaducemu množeniu ostatných patogénnych baktérií
- Napomáha k zlepšeniu činnosti čriev a vyprázdňovaniu
Zdravotné a výživové tvrdenia
- Konzumácia potravín obsahujúcich extrakt z čakanky namiesto cukru vedie k obmedzeniu nárastu hladiny glukózy v krvi po ich konzumácii v porovnaní s potravinami obsahujúcimi cukor
- So zníženou energetickou hodnotou
- So zníženým obsahom cukrov
- S vysokým obsahom vlákniny
- Bez soli