Bublaninová tortička
Publikované: 19.01.2018
recept od: Tichovy dobroty
https://www.facebook.com/Tichovy-dobroty-372352062962109/
Ingrediencie:
- 250 g tvarohu
- 200 ml zákysu / cmaru
- 2 vajcia
- 250 g hrozna bez kôstok
- 150 g jahôd
- čakankový sirup
- 200 g kukuričnej múky
- 1/2 kypriaceho prášku bez fosfátov
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- troška vanilky
- 4 lyžice rozpusteného masla
Na ozdobu:
- 250 g tučného tvarohu / zakysanky
- 3 lyžice medu / Čakankového sirupu s medom
- kakaové bôby
- hrozno
Postup:
- Predhrejeme rúru na 180 stupňov. Všetky suroviny okrem ovocia vyšľaháme a až potom vmiešame ovocie.
- Nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a pečieme cca 45 minút.
- Potom dozdobíme tvarohom a ovocím.