Domáci tekvicový (Hokaido) koláč
Publikované: 19.01.2018
recept od: Petra Vašíčková
https://www.facebook.com/Petulavas/?fref=ts
Korpus:
- 1 balenie sladkého "Šmakouna" (220 g)
- 3 lyžice ražnej múky
- 1 vajce
- 1 lyžica Čakankového sirupu
Tvarohová plnka:
- 2 tvarohy
- 2 vajcia
- nastrúhaná kôra z jedného citróna
- šťava z jedného citróna
- Čakankový sirup (cca 3 lyžice)
Tekvicová vrstva:
- 500 g uvarenej tekvice Hokaido
- 1 tvaroh
- 1 vajce
- Čakankový sirup (cca 3 lyžice)
Postup:
- Šmakoun rozmixujem, pridám vajcia, múku, sirup a všetko dobre spracujem.
- Cesto natlačím do koláčovej formy s priemerom 23 cm. Tvarohy si vyšľahám s vajciami, šťavou, kôrou a sirupom. Dám do formy na korpus.
- Na poslednú vrstvu si uvarím tekvicu vo vode do mäkka, zlejem a nechám vychladnúť.
- Uvarenú tekvicu rozmixujem s tvarohom a čakankovými sirupom (podľa chuti) a opatrne rozotriem na tvarohovú plnku.
- Pečiem vo vyhriatej rúre na 170 stupňov cca 1 hodinu. Hotový koláč dozdobím ovocím a čakankovým sirupom.